Óratípusok

Alakformáló

Asztalos Adrienn (06 20/803-53-51; asztalos.adrienn82@gmail.com)

Hétfőnként ajánlom a klasszikus Alakformáló aerobik órámat.
A bemelegítés után minden főbb izomcsoportot megmozgatunk. Ez az óra egy jól követhető, nem koreográfiás edzés. A pulzusszámot folyamatosan a maximum terhelés 50-60%-án tartjuk.
A megnyerő zene segít abban, hogy mosoly húzódjon mindenki szájára. A rendszeres edzéssel a várt eredmények sem maradhatnak el. Gyertek és tornázzunk együtt! Bejelentkezés külön nem szükséges!

M.A.X.

Asztalos Adrienn (06 20/803-53-51; asztalos.adrienn82@gmail.com)

A M.A.X nagyon intenzív egész test edzés, amelynek fókuszában az izom-, és alakformálás áll. A legújabb élettani ismereteket szem előtt tartó erő és állóképességi tréning, hatékony zsírégető hatással.
A harmónikus gyakorlatválasztással és azok kombinálásával nagyon gyorsan fejlődik az állóképesség, az erő és a koordináció.

Garantált svájci Star-minőség+ a legújabb edzéselméleti tudományos háttér” M.A.X. 30 percben!

Kortól és nemtől bárkinek ajánljuk!

deepWORK

Tóthné Prantner Lilla (06 30/730-33-78, liliana2002@citromail.hu)

A deepWORK holisztikus funkcionális tréning. Ez a mozgásforma a bodyART és az Iron System know how-ját vegyíti, a ying-Yang, a polarizált erők filozófiáján és a funkcionális tréning tudásanyagán alapul.

A deepWORK edzés egyszerű, koreográfiamentes mozgássorokat gyakoroltat, amelyek nemtől, kortól, edzettségi szinttől függetlenül az egész testet intenzíven megmozgatják. Ez az újfajta csoportos edzés mindenki számára kihívás, a résztvevők a saját határaikat feszegetik, ezáltal óráról órára fejlődhetnek. Kifejezetten olyan férfiak számára is ajánlott, akik a csoportos órák pozitív húzóerejét szeretnék megtapasztalni, viszont a zenére való mozgás visszatartaná őket -  a deepWORK edzés során a mozgásokat a résztvevők a saját légzésritmusuk szerint végzik, ezáltal mindneki számára élvezetessé válik az óra.

A zene, a légzés, a megfeszítés-elengedés fontos alkotóelemei ennek az edzésformának. A résztvevők azt tapasztalják, hogy a pörgős deep house zene hatására végzett, egyszerű, egyben hatékony mozgások (pl.: guggolások, kitörések, zökkenések, emelések, csavarások) során teljesen ki tudnak szakadni a monoton hétköznapokból – így a deepWORK tréning a jótékony fizikai változások mellett a lelki egyensúly megteremtéséhez is hozzájárul.

Mindazoknak ajánlott, akik egy hatékony zsírégető kardió- és erőedzésre vágynak, amely egyben kifejezetten stresszoldó hatású, és a magas intenzitása ellenére ahelyett, hogy energiát elvenne, pozitív energiával feltölt.

Has-far-comb edzés

Tóthné Prantner Lilla (06 30/730-33-78, liliana2002@citromail.hu )

Mire számíthattok? „ Átmozgatjuk” testünk kényes részeit! 

Az óra két részből áll: Az elsőben egy dinamikus, kicsit intervall jellegű steppados edzésre számítsatok. Könnyen követhető, pörgős kardio és statikus erő gyakorlatok keveréke.
Az óra második felében eszközös erősítő gyakorlatokat végzünk, a far izmokra, a combra és a hasizmokra fókuszálva.

Hot Iron

Asztalos Adrienn (06 20/803-53-51; asztalos.adrienn82@gmail.com)

Horváth Beáta (06 20/496-99-01; h.beata0206@gmail.com)

Egy egyedülálló súlyzórudas, csoportos, szakképzett edző által irányított edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós eredmények eléréséhez. A különböző méretű tárcsák használatával csaknem minden izomcsoportra dolgozunk, izmot fejlesztünk. Ez azért is elengedhetetlen a testzsírszázalék csökkentése érdekében, mert az izom igényli a legtöbb kalóriát.

A testzsírszázalék csökkentésének hatékony és időtakarékos módja. Az utóégető hatás (edzés utáni kalóriaégetés) sokkal magasabb, mint egy állóképességi edzés után. Az edzést követő 24-48 órában a test minden egyes gramm megdolgozott izma a regenerációs munka hatására kalóriákat éget. Ez az úgynevezett emelkedett alapanyagcsere. Minél több izmunk van, annál több kalóriát vagyunk képesek felhasználni. Alakformálás szempontjából ilyenformán kiváló!

Természetesen megfelelő táplálkozással lehet fokozni a sikert. A nők aggodalma a nagyobb izmok lerakódásától teljes tévhit, mivel nem rendelkeznek azzal a hormonmennyiséggel, amely ennek az alapfeltétele. A Hard Fitt különböző óratípusai, különböző edzéshatást eredményeznek. A programok túlnyomó része erő-állóképességi edzés, izmonként közel 50 ismétlés számmal, amely feszes, látványos, de nem megnövekedett izomzatot eredményez.

További jótékony hatásai: a hátizmok fejlődnek, a testtartás javul, csontépítő folyamatok indulnak el, a csontsűrűség javul, szép, definiált izomzat érhető el.

Ha remek hangulatú, közben kemény, ugyanakkor látványos eredményeket hozó edzést keresel, itt a helyed!

Kölyökfitness

Horváth Beáta (06 20/496-99-01; h.beata0206@gmail.com)

A gyerekek folyamatos fejlődésben vannak. Kívülről és szervezetük működését tekintve sem olyanok, mint a felnőttek. Ezért nem célszerű „ráhúzni” egy felnőtt szervezet élettani jellemzőit és működési sajátosságait egy gyermek testére. Ez a sport területére is érvényes.

A kölyökfitnesz 6-14 éveseknek ajánlott edzésforma. Egy olyan sportfoglalkozás, mely figyelembe veszi a gyerekek fejlődő szervezetét. Az edzés rengeteg játékkal van kiegészítve, hiszen a gyermekek egyik legfőbb jellemzője a játékosság, s koncentrálóképességük is különbözik a felnőttekétől. Emiatt is lesz színes és változatos a mozgásforma. Az aerobik pedig kellően fejleszti a gyermekek motoros képességeit, mely az agy működésének szempontjából elengedhetetlen.

A kölyökfitnesz tehát egy játékos, aerobik edzésforma, amely többek között lényegesen fejleszti a motoros képességeket, ezzel segítve az agyi működést és a szellemi tevékenységet a mindennapokban. A rendszeresen végzett kölyökfitnesz sportfoglalkozás eredménye egy friss, összeszedett, mozgékony, mozgáskultúráját tekintve ügyes, egészséges és harmonikusan fejlődő gyermek. A kölyökfitnesz fejlesztő hatása révén a gyermekek mozgáskoordinációja, ügyessége, hajlékonysága, ritmusérzéke és állóképessége is javul. Nemcsak az edzésen, de például az iskolában is észrevehető fejlődés, változás tapasztalható.

Egy jó hangulatú, élvezetes sportfoglalkozás, melyet a gyerekek sajátosságai alapján fejlesztettek ki, nekik szól és értük van.

X-Fight

Horváth Beáta (06 20/496-99-01; h.beata0206@gmail.com)

„X”, mint extrém, „FIGHT”, mint harc, küzdelem. A küzdősportok alapjaira fektetett, „radical fitness” kategóriába sorolható mozgásforma, hiszen egyesíti a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do és Combat stílusokat. Ha ismered, szereted a felsoroltak bármelyikét, az XFIGHT is kedvenceid közé fog kerülni.

Az edzésforma az egész testet igénybe veszi, az egyébként nem aktív izmokat is megdolgoztatja. Mivel egy intenzív óráról beszélünk, ahol igénybevesszük csaknem az összes izomcsoportot, így a zsírégetés válik az egyik eredménnyé. Nem csak, hogy csökkenti a testzsír százalékot, de az izmokat tónusosabbá, definiáltabbá teszi. Eredményül tehát, egy esztétikus alakra tehetünk szert.

Az órák során olyan képességeidet fejleszteheted, mint az egyensúlyérzék, állóképességed, gyorsaság, rugalmasság és mozgáskoordinációd. Egy esztétikus alak és képességeid új szintre emelése együttesen nagyobb önbizalmat biztosít.

Fiziológiai hatásai közt meg kell említeni még az aerob és anaerob keringés, valamint a szív és érrendszeri keringés javulását.

Az edzések alkalmával olyan akareterőre, kitartásra, terhelhetőségre teszel szert, amelyet a élet más területein is tudsz kamatoztatni. A mindennapi stressz csökkentésére kiválóan alkalmas, ha csak egyszerűen kikapcsolódásra vágysz. Egyszerre formálódsz, szórakozol és elősegíted tested – lelked egyensúlyát akár fiatalabb, akár idősebb résztvevő vagy.

Mióta ismerem az XFIGHTot, jótékony hatásait is magamon érzem. Nem hazudom, ha azt mondom, próbára tett az edzésforma minél alaposabb elsajátítása, azonban olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam óráról órára, amelyeket a mindennapi életben is hasznosítani tudok. Legyen az kitartás, terhelhetőség, türelem, szórakozás, lendület, vidámság, akaraterő, önbizalom, egyensúly. Remélem, minél többen elérjük kitűzött céljainkat! Ehhez a sport is elősegíthet, ez meggyőződésem.

Core-Fit Ball

Takács-Steiner Anita (06 20/275-33-47; steineranita@freemail.hu)

Egy időben dinamikus, szórakoztató, teljes izomzatot igénybe vevő, mozgáskoordinációt fejlesztő edzés! A labdán végzett gyakorlatok során az intenzív izommunka mellé egyensúlyunk fenntartása további feladatot ad. Instabil felületen egy mozdulattal jóval több izom dolgozik, mint a fix alátámasztással végzett gyakorlatozásnál, ezáltal jóval intenzívebb az edzésterhelés.

Izmaink beidegzése és ügyessége is javul, mely igen nagy biztonságot jelenthet más sporttevékenység végzése, illetve a mindennapok során. A rugózás keringés fokozó hatásával és a tartó (core) izmok fejlesztésével megóvhatjuk porckorongjainkat. A gömbforma és a rugalmasság tökéletes alátámasztást ad, így teljes működési tartományukban edzhetjük has- és mély-hátizmainkat, melyek hozzájárulnak gerincünk hosszan tartó egészségéhez.

A labdával a guggolás mozdulata pontos, ízületeinket védve erősítjük a comb és a csípő körüli izmokat. Felsőtestünk is precízen megformázható számtalan kreatív gyakorlattal. A helyesen edzett izomzat által testtartásunk javul, ízületeinket óvjuk, karcsú és üde megjelenésünk így biztosított.

Cross Tréning

Asztalos György (06 30/813-36-33; gyuri790417@freemail.hu)

A Cross Tréning egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet (erő, gyorsaság, koordináció, állóképesség, hajlékonyság) fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva.

Az edzések jelentős része saját súllyal végzet gyakorlatokból épül fel, de emellett kézi súlyzókat, kettlebell-t, gumikötelet, ugrókötelet stb. is használunk. A cross training növeli az erőt, az állóképességet és a gyorsaságot. Eltérően a szokásos erősítő, tömegnövelő edzéstől, a gyakorlatokat lehetőleg kevés szünet beiktatásával végezzük. Frontálisan együtt is edzünk, de köredzésben – csapatban is dolgozunk. Cél a minél hatékonyabb és változatosabb edzés felépítése, valamint új mozgásformák megtanulása, alkalmazása.

Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben és nehézségben különbözőek, ezért kezdő és haladó sportoló is jöhet. A gyakorlatok egyszerűtől az összetett felé haladnak, nehézségi fokukat folyamatosan emeljük.

Gerincjóga

Istvánovics Ildikó (06 30/777-56-21; istvanovics.ildiko@gmail.com)

A gerincjóga csoportos mozgásterápia, amelynek célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával, illetve az idegrendszer egészségének helyreállítása.

A gerincjóga leszűkíti a hatha jóga komplex eszköztárát, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is akik nem rendelkeznek megfelelő testtudattal és fizikummal. A gyakorlatok biztonságos, anatómiai alapmozgásokra épülnek, harmonikusan nyújtják és erősítik az izmokat.

A gerincjóga célja az egészségmegőrzés, a megelőzés (prevenció) és az utókezelés (rehabilitáció).

Fő területe a fizikai test egészségének helyreállítása, a légzés helyes elsajátítása és a relaxációra való képesség elsajátítása.

Akiknek ajánlott:

Tartáshibák és gerincbántalmak megelőzésre, ülő- vagy kemény fizikai munkát végzőknek, hát- és derékfájósoknak, vagy azoknak, akik csak feltöltődni, mozogni vágynak.

Jóga

Frey Tímea (06 20/371-05-60,  frey.timea@gmail.com)

A jóga sokkal több, mint testmozgás. Egyszerre mozgás, életvitel, életmód, filozófia. A jóga egy több ezer éves múlttal rendelkező egészségfejlesztő, önmegismeréshez vezető módszer rendszer, melyen belül mindenki megtalálja – akár idős, akár fiatal, akár egészséges, akár beteg – azt, amely számára lehetővé teszi, hogy életén jobbítson.

A jóga rendszere és a gyakorlatok jótékony hatásai:

 • A különböző ászanák (testhelyzetek)erősítik a test gyengébb izmait, lazítják a merev ízületeket. Mivel az izmok kondicionálása a kitartott pózokon keresztül megfelelő nyújtással párosul, így azokat úgy erősítjük, hogy közben nem rövidülnek le és válnak merevvé. A gyakorlatok továbbá oldják a testben felgyülemlett feszültséget. Ugyanis a test mentális feszültségeket, érzelmi emlékeket tárol, melyek energia blokkokat okoznak (pl.: izomfeszültség, elégtelen keringés formájában). Ezek leggyakrabban olyan problémás területen jelentkeznek, mint a nyak, vállak, csípő, combhajlító, emésztő rendszer. A gyakorlás során fokozódik a vérkeringés, anélkül, hogy a szívet egy erőteljesebb munkára kényszerítve kimerítenénk, beindul a folyadékáramlás, az anyagcsere, egyszóval az energia áramlás.
 • A pránajáma (légző) gyakorlatok növelik a test oxigén ellátottságát, ezáltal elősegítik a méregtelenítését és lúgosítását.
 • A relaxációs technikák segítségével pedig megtanulhatjuk ellazítani testünket, gondolatainkat, hogy ezáltal kezelni tudjuk mindennapi életünk feszültségeit, feladatait.
 • A koncentrációs, meditációs technikák pedig segítenek nekünk, hogy gondolatainkat és így életünket is a helyes irányba tereljük.Tehát a jóga gyakorlatai növelik a test ellenálló képességét, és ezáltal nemcsak a fizikai test mozgásterét tágítják ki, hanem a lélekét is, hiszen egy oldott mozgású testtel sokkal könnyebb együtt élni, mint azzal, amely kötött és tele van feszültségekkel.

Pilates

Frey Tímea (06 20/371-05-60,  frey.timea@gmail.com)

Istvánovics Ildikó (06 30/777-56-21; istvanovics.ildiko@gmail.com)

A Pilates módszert a német Joseph Pilates alapította a 20. század elején. A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a “nyugati” világ anatómiai ismereteit a “keleti” mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásban nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika. Gyakorlói szerint a Pilates fő célja a test és lélek egységének megteremtése olyan módon, hogy az elme ne legyen lekötve és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon.

Pilates alapelvei:

 • koncentráció/ A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végzik a gyakorlatokat.
 • irányítás/Szellemi és fizikai  irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás összekoordinálása, légzés koordinálása.
 • központosítás/A módszer azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett erőközpontból indul ki, azaz a has- alsó háti szakasz, csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.
 • légzés/A megfelelő légzéstechnika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki- és belégzésütem tartozik.
 • áramlás/Minden gyakorlatnak saját üteme van. Ezáltal a gyakorlatok “áramló” mozgással állnak össze egésszé.
 • precizitás/A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.Ha bármi kérdésed van az órával kapcsolatban keresd Ivettet, elérhetőségeit megtalálod az óraadóink menüpont alatt.

Spinning

Eszterbauer Ildikó (06 30/957-25-58; eszterbauerildiko@gmail.com)
 
Klein Petra (06 70/623-58-18; cselli89@gmail.com) 
 
A Spinning program több, mint egy egyszerű edzés. Saját céllal, irányvonallal és nemcsak fizikai, hanem mentális és ösztönző összetevőkkel is bír. A Spinning oktató mindig egy képzeletbeli úton vezeti végig az edzésen résztvevőket. Tanácsokat ad, de mindenki magának szabja meg a nehézségi fokozatot.

A csoport tagjai folyamatos tekerés közben változtatják a pedálozás fordulatszámát – vagyis a képzeletbeli sebességet – a kerék ellenállását – azaz az elképzelt emelkedőt – a kerékpáron elfoglalt pozíciójukat, néha ülve, máskor állva tekernek, sőt ezt váltogatják a minél több izomcsoportot megmozgató, változatos és intenzív terhelés érdekében.

A zene ritmusának “beindító” és a csoportdinamika ösztönző hatása teszi sikeressé ezt az egyszerű, bárki által gyakorolható, ízületkímélő, hatékony állóképességi edzésmódszert. A Spinning edzés kiváló zsírégető, stressz leépítő hatású, edzi a szívet és a vérkeringési rendszert.

Spinracing

Klein Petra (06 70/623-58-18; cselli89@gmail.com) 

A Spinracing zenés koreografált teremkerékpár edzés, mely kitűnően alkalmas az állóképesség fejlesztésére. Az edzések során különös figyelmet fordítunk a zene ütemszakaszának kihasználására. Lassú, közepes, illetve gyors ütemű zenék határozzák meg az edzés karakterét, melyek segítségével hegy, sík és lejtőmenetet tudunk illusztrálni. Természetesen az ellenállás és a fordulatszám változtatásával az intenzitás mértékét is szabályozhatjuk, így igen változatossá tehetjük edzéseinket.

A Spinracing jótékony hatásai:

 • Mivel egymástól távol eső izomcsoportokat mozgatunk meg néha felváltva, olykor egyszerre, ez a keringési rendszerre igen jelentős terhelést ró, így az állóképesség fejlesztésének egyik leghatékonyabb módszeréről beszélünk.
 • Az órák anyagai erőnövelő, állóképességi, és gyorsaságfejlesztő blokkokat tartalmaznak, kiegészítve koordinációs gyakorlatokkal, melyeket mixelve számtalan variációs lehetőséget kapunk.

Mivel a test izmainak majdnem 70%-a részt vesz a mozgásban, a zsíranyagcserére kifejtett hatása rendkívüli, kevés kardiómozgás létezik, amely több energiát igényel, így fogyókúrázóknak melegen ajánlom.

Kényes részek tornája

Kolbert Adri (06 30/578-77-74; adrikol@freemail.hu) 

Asztalos Adrienn (06 20/803-53-51; asztalos.adrienn82@gmail.com)

Könnyen követhető, intenzív és sikerélményt nyújtó óratípus. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom. A rendszeresen végzett, közepes intenzitású aerobic tréning, lehetőséget ad, a test meglévő zsírszövetének csökkentésére.
Hatása:
- zsírégetés
- izomtónusok kiemelése
- alakformálás
Mire számíthatnak az órámon?
- egyszerű nem koreografált hatásos gyakorlatokra
- különféle eszközök használatára (step pad, kézi súlyzók stb.)

Kanga-training

Garay Beatrix (06 30/904-44-16, betty@kangatraining.hu)

A Kanga-tréning Európa első számú SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁCIÓS mozgásprogramja, egy egyedülálló edzés az édesanyáknak, de a kisbabákat sem kell otthon hagyni!

A Kanga-tréning olyan mozgásforma, mely megdolgoztatja a szív- és érrendszert, fejleszti az állóképességet, a rugalmasságot, növeli az izomtömeget, az erőt. A gátizomzat és a has izmainak helyes edzése kiemelt figyelmet kap.

Sőt a Kanga-tréning az egyik módszere a rectus-diastasis kezelésre.

A Kanga-tréning biztonságosan mozgatja át a medence izmait, miközben végigfigyelünk kisbabád helyes hordozására!

Miért jó?

- Nem kell a babától külön lennünk
- Megerősíti a terhesség és szülés alatt meggyengült izmokat (has, hát, gátizmok)
- Formálja a "kritikus" területeket (popsi, comb, has)
- Segít leküzdeni a szülés utáni depressziót, szomorúságot
- Figyel a helyes babahordozásra, tanácsadó segítségével indulnak a tréningek
- A legjobb minőségű hordozókat ingyenesen lehet használni a torna alatt
- Lehetőség van más anyákkal találkozni, a problémákat megbeszélni
- Megtanítja az otthoni biztonságos edzés alapjait

Ha a Kanga-tréninget választod, nem kell várni az edzéssel addig, míg a baba elalszik, vagy megnyugszik, nem kell babádat másra bíznod, ha mozogni akarsz, hiszen úgy tudsz nyered vissza egészséged és erődet, hogy közben babád végig veled van!

RTM

Garay Beatrix (06 30/904-44-16, betty@kangatraining.hu)


Az RTM (RectusTraining Módszer) egy komplett rehabilitációs program, ami a rectusdiastasisra (egyenes hasizmok eltávolodására) fókuszál, és felépíti, újraépíti a gyenge törzstartó izmokat.

A program célja nem csak az, hogy rendbe hozza a szülés utáni pocakot, hanem hogy megtanulj ezzel együtt élni; megértsd, mi történt a testedben, és így segítsen megelőzni a jövőbeni komolyabb károkat.

Kiknek ajánlott:

 • várandósoknak
 • szülés utáni időszakban (kiemelten ajánlott)
 • várandóságra készülőknek
 • mindenki, aki erős core izmokat szeretne

MIT ÍGÉR A PROGRAM?

 • Zárja a rectusdiastasist
 • Erősebbnek érzed magad
 • Csökken a haskörfogatod (köldök körül mért méret)
 • Javul a testtartásod
 • Csökken (vagy elmúlik) a hátfájásod
 • Erősödik a gátizomzat – csökkennek a gátizom gyengeség okozta tünetek
 • Megtanulod a számodra ideális gyakorlatokat és azok megfelelő kivitelezését, hogy máshol, más edzésen is biztonságosan és hatásosan edzhess
 • Nő az önbizalmad

Ha bővebben szeretnél hallani a RectusDiastasisról, vagy megismerkdenél az RTM-mel közelebbről, esetleg kérdésed van, netán teljesen bizonytalan vagy a témát illetően: itt a helyed! Figyelj magadra, figyelj a hasadra!

Trambulin + alakformálás

Tóthné Prantner Lilla (06 30/730-33-78, liliana2002@citromail.hu )
 
 Csoportosan, zenére végzett, vidám, dinamikus, aerob jellegű óra. Visszavezet minket a gyermekkorba, segítségével egy kis időre átélhetjük újra az önfeledt, felszabadult érzést, amelyet szinte csak a gyermekek képesek átélni. A módszer lényege az instabil felületet biztosító rugalmas mini trambulinon történő testedzés. Hihetetlenül sokoldalú.
A trambulinon használható kombinációk mind lépéses,mind ugrálós – szökkenős verziójával találkozhatnak az edzésen. Betegség megelőző-, egészségmegőrzést segítő hatása egyértelmű, hisz egyaránt edzi a szív- és érrendszert, ezzel fejleszti az állóképeséget, növeli az erőállóképességet, erősíti a stabilizáló mélyizomzatot, erősíti az ízületi és szalagrendszert.
 
Javítja a koordinációt, oldja a stresszt, s ami talán a legjellemzőbb: a nagy izomcsoportok intenzív megmozgatásával játékosan, szórakoztató módon falja a kalóriákat.
 
Kortól, nemtől függetlenül Mindenkinek ajánljuk! Az edzés hatására a test átalakul, tartós közérzetjavulás tapasztalható.
A trambulin terhelhetősége 100 kg, így teltebb vendégek is élvezhetik az óra hatását.

TRX

Takács-Steiner Anita (06 20/275-33-47; steineranita@freemail.hu)

Istvánovics Ildikó (06 30/777-56-21; istvanovics.ildiko@gmail.com) 
 
Kiscsoportos személyi edzés, mely ötvözi a személyi edzés előnyeit a csoport adta motivációval. Az egyik legsokoldalúbb edzésmódszer, amellyel egyszerre lehet fejleszteni erőt, állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt.

Mivel a gravitációval szemben a saját súllyal dolgozunk a terhelés személyre szabott, az intenzitást a test dőlésszögének megválasztásával lehet szabályozni, így lehet, hogy egy átlagember és egy élsportoló vagy katona edzésére is alkalmas. Nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.

Több mint 300 gyakorlat végezhető el, de a variációk száma csak a fantázián múlik. Természetes mozgáselemekkel dolgozik, ezért izületkímélő. Külön érdeme az eszköznek, hogy míg a gépek, súlyzók sok esetben ülés vagy fekvés közben a célzott izomcsoportot dolgoztatják, addig a TRX segítségével egy időben sokkal több izom dolgozik egyszerre. Különösen a törzsizomzatra hat.

Az edzés közben a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt a pulzus magasabb tartományban tartózkodik, ezáltal az izmok formálódása mellett a szív- és keringési rendszer is fejlődik. A TRX edzés felpörgeti az anyagcserét, ezáltal biztosítva az edzés utáni további kalóriaégetést.

A TRX-et az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, de mára az egyik leginnovatívabb fitness eszközzé vált világszerte.

Zumba

Sági Ildi (02 20/480-19-85, diko73@freemail.hu)

VÉRPEZSDÍTŐ ZENE, TÁNC, FOLYAMATOS MOZGÁS, VIDÁM HAGULAT….

” Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról, hogy megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!” (Frieda Norris)

A Zumba szó jelentése “gyorsan mozogni és szórakozni”. A Zumba a vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, latin ritmusokkal, világszerte leginkább ismert és közkedvelt táncokkal tarkított fitness program. Az alkalmazott koreográfiák az alábbi táncokból épülnek fel: Salsa, Rumba, Cumbia, Reggaeton, Samba, Hastánc, Afrikai táncok, Calypso, American mix, Merengue, Bachata, Pop, Tango, Hip-hop, Batukada, Vallenato, Cha cha cha, Conga, Axé, Capueira…

A Zumba mint rekreációs tevékenység 10 év alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy ma már világszerte hódolnak az őrületnek. Először Dél-Amerikát hódította meg, majd az USA következett. Az intervall edzésmódszert a test fizikai kondíciójának javítására fejlesztették ki, amely elsődlegesen a szív és vérkeringési rendszerre van jótékony hatással.

A lassabb számoknál pedig erősítő gyakorlatok is alkalmazhatóak.Nem kell hozzá előzetes tánctudás, bármelyik korosztálynak testalkattól és  tudásszíntől függetlenül ajánlott.

Tanács:

Nem az a lényeg, hogy minden lépést tökéletesen leutánozz! A legfontosabb, hogy a következőket fejben tartsd: Úgy mozogsz, ahogy tudsz, senkinek nincs joga ahhoz, hogy kritizálja  a mozgásod, a stílusod! Hidd el, nálam senki nem is fogja! Hallgasd és érezd a zenét, szórakozz és engedd el magad!

Gyere és érezd jól magad!!!

Fitt-Box

Sági Ildi (06 20/480-19-85, diko73@freemail.hu)

A Fitt-Box egy csoportos , szórakoztató és energiafokozó edzésforma.

Boxra alapuló, nem agresszív fitness edzésmódszer, nincs benne küzdelem, az egyetlen ellenfél, akit le kell győznöd, saját magad vagy!
Egész testet megdolgoztat, javítja az állóképességet, a gyorsaságot.
A Fitboxban megtalálható a küzdősportok összes előnye, üthetsz, rúghatsz, térdelhetsz benne, nem csak levegőbe, hanem zsákokra is, amelyek valós ellenállást fejtenek ki.

A zsákolás emellett remekül levezeti a hétköznapokon felgyülemlett stresszt és agressziót.

Az óra elején a bemelegítést követően az alapütéseket és rúgásokat ismételjük, melyet egy rövid koreográfia megtanulása követ!
Az óra második felében zsákokra ütünk és rúgunk különböző kombinációkban.
Az óra végét  erősítő gyakorlatokkal, majd levezető nyújtással zárunk!

Gyere és próbáld ki!

Zsírégető alakformálás

Kolbert Adri (06 30/578-77-74; adrikol@freemail.hu) 

Könnyen követhető, intenzív és sikerélményt nyújtó óratípus. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom. A rendszeresen végzett, közepes intenzitású aerobic tréning, lehetőséget ad, a test meglévő zsírszövetének csökkentésére.

Hatása:
- zsírégetés
- izomtónusok kiemelése
- alakformálás
Mire számíthatnak az órámon?
- egyszerű nem koreografált hatásos gyakorlatokra
- különféle eszközök használatára (step pad, kézi súlyzók stb.)


 

Egy hozzászólás

 1. Posted 2011. január 3. hétfő at 09:12 | Permalink

  Nagyon jó lett a videó! Gratula az “izzadóknak” a színvonalas edzésekhez és a videó készítőinek is!

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címe nem jelenik meg A kötelező mezőket * -ggal jelöltük!

*
*
*