Pilates

Óratípusok

A Pilates módszert a német Joseph Pilates alapította a 20. század elején. A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a “nyugati” világ anatómiai ismereteit a “keleti” mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásban nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.

Gyakorlói szerint a Pilates fő célja a test és lélek egységének megteremtése olyan módon, hogy az elme ne legyen lekötve és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon.

Pilates alapelvei:

  • koncentráció/ A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végzik a gyakorlatokat.
  • irányítás/Szellemi és fizikai  irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás összekoordinálása, légzés koordinálása.
  • központosítás/A módszer azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett erőközpontból indul ki, azaz a has- alsó háti szakasz, csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.
  • légzés/A megfelelő légzéstechnika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki- és belégzésütem tartozik.
  • áramlás/Minden gyakorlatnak saját üteme van. Ezáltal a gyakorlatok “áramló” mozgással állnak össze egésszé.
  • precizitás/A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.Ha bármi kérdésed van az órával kapcsolatban keresd Ivettet, elérhetőségeit megtalálod az óraadóink menüpont alatt

 


Frey Tímea


06 20/371-05-60


Istvánovics Ildikó


06 30/777-56-21