TRX

Óratípusok

Kiscsoportos személyi edzés, mely ötvözi a személyi edzés előnyeit a csoport adta motivációval. Az egyik legsokoldalúbb edzésmódszer, amellyel egyszerre lehet fejleszteni erőt, állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt.

Mivel a gravitációval szemben a saját súllyal dolgozunk a terhelés személyre szabott, az intenzitást a test dőlésszögének megválasztásával lehet szabályozni, így lehet, hogy egy átlagember és egy élsportoló vagy katona edzésére is alkalmas. Nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.

Több mint 300 gyakorlat végezhető el, de a variációk száma csak a fantázián múlik. Természetes mozgáselemekkel dolgozik, ezért izületkímélő. Külön érdeme az eszköznek, hogy míg a gépek, súlyzók sok esetben ülés vagy fekvés közben a célzott izomcsoportot dolgoztatják, addig a TRX segítségével egy időben sokkal több izom dolgozik egyszerre. Különösen a törzsizomzatra hat.

Az edzés közben a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt a pulzus magasabb tartományban tartózkodik, ezáltal az izmok formálódása mellett a szív- és keringési rendszer is fejlődik. A TRX edzés felpörgeti az anyagcserét, ezáltal biztosítva az edzés utáni további kalóriaégetést.

A TRX-et az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, de mára az egyik leginnovatívabb fitness eszközzé vált világszerte.

 


Takács-Steiner Anita


06 20/275-33-47


Istvánovics Ildikó


06 30/777-56-21