Zumba

Óratípusok

VÉRPEZSDÍTŐ ZENE, TÁNC, FOLYAMATOS MOZGÁS, VIDÁM HAGULAT….

 

” Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról, hogy megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!” (Frieda Norris)

 

A Zumba szó jelentése “gyorsan mozogni és szórakozni”. A Zumba a vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, latin ritmusokkal, világszerte leginkább ismert és közkedvelt táncokkal tarkított fitness program. Az alkalmazott koreográfiák az alábbi táncokból épülnek fel: Salsa, Rumba, Cumbia, Reggaeton, Samba, Hastánc, Afrikai táncok, Calypso, American mix, Merengue, Bachata, Pop, Tango, Hip-hop, Batukada, Vallenato, Cha cha cha, Conga, Axé, Capueira…

A Zumba mint rekreációs tevékenység 10 év alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy ma már világszerte hódolnak az őrületnek. Először Dél-Amerikát hódította meg, majd az USA következett. Az intervall edzésmódszert a test fizikai kondíciójának javítására fejlesztették ki, amely elsődlegesen a szív és vérkeringési rendszerre van jótékony hatással.

A lassabb számoknál pedig erősítő gyakorlatok is alkalmazhatóak.Nem kell hozzá előzetes tánctudás, bármelyik korosztálynak testalkattól és  tudásszíntől függetlenül ajánlott.

 

Tanács:

Nem az a lényeg, hogy minden lépést tökéletesen leutánozz! A legfontosabb, hogy a következőket fejben tartsd: Úgy mozogsz, ahogy tudsz, senkinek nincs joga ahhoz, hogy kritizálja  a mozgásod, a stílusod! Hidd el, nálam senki nem is fogja! Hallgasd és érezd a zenét, szórakozz és engedd el magad!

 

Gyere és érezd jól magad!!!

 


Sági Ildi


06 20/480-19-85